Curățarea parchetului din lemn masiv și triplustratificat

Curățarea parchetului din lemn masiv și triplustratificat

O pardoseală îngrijită schimbă complet aspectul unei locuințe. Acest lucru este vizibil indiferent dacă ne raportăm la un apartament sau la o casă. Parchetul din lemn masiv rămâne și în 2021 o alegere potrivită pentru locuințele moderne. Pentru că multe persoane nu știu cum se îngrijește o astfel de pardoseală, parchetul devine inestetic în timp. Există o mulțime de metode prin care putem transforma curățarea parchetului într-o activitate care întreține pardoseala, fără să o distrugă pe termen lung.

Pentru a vă putea bucura o vreme îndelungată de prețioasa dumneavoastră pardoseală din parchet, întreținerea și curățarea acesteia este obligatorie. În acest articol vă prezentăm care sunt principalele trucuri cu ajutorul cărora veți obține rezultatul dorit.

Există mai multe posibilități și soluții pentru întreținerea și păstrarea parchetului. Fiecare metodă a fost adaptată în funcție de tipul de parchet folosit și gradul de uzură a acestuia. Parchetul din lemn masiv și triplustratificat este o alegere potrivită atât pentru familiile care-și doresc o locuință modernă, cât și pentru adepții unui design clasic.

Sfaturi pentru curățarea parchetului din lemn masiv și triplustratificat

 1. Sfatul 1

  Folosiți protecții din pâslă pentru piesele de mobilier mobile și roțile de scaun din material moale (tip W) pentru a vă proteja parchetul.

 2. Sfatul 2

  Așezați covorașe/ștergătoare în zonele cele mai solicitate (de ex. hol).În încăpere umiditatea optimă a aerului trebuie să fie între 50-56%, iar temperatura medie să fie de 20°C.

 3. Sfatul 3

  Temperatura sistemului de încălzire prin pardoseală nu ar trebui să depășească 24°C.

 4. Sfatul 4

  În funcție de suprafață există produse de curățenie speciale, spray-uri de împrospătare pentru suprafețele expuse unei uzuri sporite, uleiuri de întreținere, substanțe de lustruit sau produse care remediază zgârieturile și îndepărtează petele (la utilizarea acestor produse, vă rugăm să respectați indicațiile producătorului!).

Încercați să nu mai tratați acest tip de pardoseală precum gresia, pentru că sunt două lucruri total diferite. Parchetul din lemn masiv tolerează apa și umiditatea doar dacă alegeți tipul potrivit de material. Sunt puține tipuri de parchet de acest gen care rezistă la umiditate, deci asigurați-vă că nu folosiți prea multă apă pentru curățarea parchetului.

Dacă vă propuneți să folosiți parchet în baie sau bucătărie, alegeți un tip de parchet rezistent la apă. Acestea sunt încăperile în care umiditatea este mai crescută, iar riscul de a scăpa lichide pe pardoseală este mai ridicat.

Parchetul din lemn masiv și triplustratificat are un aspect impresionant și este o greșeală să-l acoperim cu covoare sau mochete din dorința de a-l proteja. Lemnului îi plac aceleași condiții ca omului, deci dacă tu te simți bine în locuință din punct de vedere al temperaturii și umidității și parchetul tău va fi „fericit”.

Încă o greșeală des întâlnită în rândul clienților este reprezentată de montarea parchetului imediat după achiziționare. Lemnul trebuie lăsat să se acomodeze cu condițiile din camera în care urmează să fie montat.

În concluzie

Este recomandat să mențineți pardoseala întotdeauna curată. Astfel vă puteți bucura atât de aspectul plăcut al parchetului curat, cât și de un aer mai curat și lipsit de praf.