Curatenia generala in primavara anului 2020

Curatenia generala in primavara anului 2020

Primavara este anotimpul in care cu totii simtim dorinta unui nou inceput, un start fresh. Pe masura ce primavara isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult, la fel si noi simtim nevoia de o reimprospatare. Fie ca este vorba de cariera, relatii, starea fizica, sau a locurilor in care ne petrecem cel mai mult timp.

Curatenia generala de primavara in 2020

In mod traditional, urmarim calendarul sarbatorilor pentru a ne ocupa de curatenie inainte de Paste. Insa provocarile primaverii anului 2020 si lupta in combaterea virusului pandemic global COVID-19, pare sa schimbe aceasta traditie. Pe o nota mai pozitiva, temperaturile moderate ale lunii martie, sunt ideale pentru a facilita organizarea procesului de curatenie de primavara 2020. 

Termenul de curatenie de primavara este o combinatie a cuvintelor “curatenie” si “primavara”, facand referire la curatenia generala si perioada in care are loc. “Spring cleaning” este traducerea expresiei “curatenia de primavara” in engleza, fiind o alaturare a acelorasi cuvinte. Curatenia de primavara nu implica numai sa stergi praful, sa aspiri sau sa iti faci ordine in dulap. La inceput de primavara e bine sa iei in considerare curatarea locurilor mai greu accesibile sau mai greu de realizat, precum curatenia de primavara in gradina sau curatenia de primăvară in casa, fie la birou. De la inlaturarea igrasiei de pe pereti, la dezinfectarea intregului spatiu de locuinta sau birou.

De ce este necesara curatenia de primavara?

Curatenia de primavara aduce beneficii pe mai multe laturi, atat legate de starea fizica si de sanatata, cat si legate de estetica spatiului de locuit sau de lucru, daca este vorba de birouri. Cu toate ca la prima vedere pare una dintre lucrurile care ne vor consuma prea mult timp, curatenia de primavara este foarte importanta. 

Necesitatea unei curatenii generale in zonele aglomerate precum fabrici, zone de lucru industriale si birouri, capata o amploare si mai mare, in contextul fenomenului viral la nivel mondial.

Mai jos vom elabora cativa pasi importanti din procesul de curatenie de primavara pentru companii. Veti gasi cateva recomandari care sa deserveasca ca ghid de curatenie generala, pe care dumneavoastra sa il gasiti util.

Care sunt etapele curateniei de primavara pentru companii si institutii?

Este un lucru bine stiut deja ca tindem sa petrecem tot mai mult timp la serviciu, fie la birou sau fabrica. Ca urmare, este mai important ca niciodata, sa asiguram un spatiu de lucru sigur si potrivit.

  • Cea mai buna decizie consta probabil in alegera unei firme de curatenie profesionale cu experienta si acreditata in domeniul curateniei.
  • In contextul curateniei de primavara 2020, va recomandam sa prioritizati dezinfectarea zonelor cu trafic intens, precum manerele usilor, zona holurilor, salilor de asteptare si a bailor, folosind bineinteles codului de culori in domeniul curateniei.
  • Pentru zona de intrare, se va lua in considerare dotarea cu dispenser cu dezinfectanti pentru maini, accesibil tuturor vizitatorilor.
  • Se va acorda importanta la dezinfectarea zonelor de cantina, precum bucatariile si spatiile de servire a mancarii.
  • A se tine cont totodata de importanta dezinfectarii a spatiilor administrative, zonei de birouri sau zona de utilaje speciale.
  • Pentru menținerea unui aer curat, se recomanda curatarea sistemelor de ventilatie si aerisire, in mod periodic.

Traditia curateniei de primavara pare sa fie neschimbata in ceea ce priveste sezonul actionarii ei, dar necesitatea ei devine din ce in ce mai importanta. Pentru aplicarea eficienta a unui program de curatenie de primavara in 2020, apeleaza cu incredere la serviciile Ecomid.