Sfaturi pentru covoare curate pe timpul verii

Sfaturi pentru covoare curate pe timpul verii

Covoarele sunt o parte importantă a multor case. Ele adaugă confort, izolare și stil. Cu toate acestea, covoarele pot fi și o sursă de murdărie, praf și acarieni. Este important să curățați covorul în mod regulat pentru a-l menține curat și sănătos.

Există mai multe moduri de a curăța covorul acasă. Cea mai bună metodă de curățare depinde de tipul de covor și de gradul de murdărie.

Curățarea covoarelor cu aspirator

Aspirarea este cea mai simplă și mai eficientă modalitate de a curăța covorul acasă. Aspirați covorul în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Dacă aveți un covor cu păr lung, aspirați-l de două ori pe săptămână.

Când aspirați covorul, folosiți o duză pentru covoare și setați aspiratorul la o putere medie. Aspirați covorul în direcții diferite, pentru a îndepărta toată murdăria și praful.

Curățarea covoarelor cu detergent special

Dacă covorul este foarte murdar, este posibil să aveți nevoie să îl curățați cu un detergent special. Detergenții speciali pentru covoare sunt disponibili în comerț sub formă de pudră, lichid sau spumă.

Pentru a curăța covorul cu detergent special, urmați instrucțiunile de pe ambalaj. În general, veți avea nevoie să diluați detergentul în apă și să îl aplicați pe covor cu o perie. Lăsați detergentul să acționeze timp de câteva minute, apoi aspirați-l cu un aspirator.

Curățarea covoarelor cu apă fierbinte

Curățarea covoarelor cu apă fierbinte este o metodă mai eficientă de curățare decât aspirarea sau curățarea cu detergent special. Cu toate acestea, această metodă poate fi și mai dăunătoare pentru covor, dacă nu este efectuată corect.

Pentru a curăța covorul cu apă fierbinte, veți avea nevoie de o mașină de curățat covoare. Mașina de curățat covoare va pompa apă fierbinte și detergent pe covor, apoi va aspira apa murdară.

Este important să urmați instrucțiunile de pe mașina de curățat covoare, pentru a nu deteriora covorul. De asemenea, este important să folosiți un detergent special pentru mașini de curățat covoare.

Curățarea covoarelor profesională

Dacă covorul este foarte murdar sau are pete dificile, este posibil să aveți nevoie să îl curățați de către o curatatorie-spalatorie de covoare profesională. Curățarea profesională a covoarelor este cea mai eficientă metodă de curățare, dar este și cea mai costisitoare.

O curatatorie-spalatorie de covoare profesională va folosi o mașină de curățat covoare industrială, care va pompa apă fierbinte și detergent pe covor, apoi va aspira apa murdară. Profesionistul va folosi, de asemenea, un detergent special pentru covoare, care este mai puternic decât detergentul pe care îl puteți cumpăra din comerț.

Sfaturi pentru curățarea covoarelor

Iată câteva sfaturi pentru curățarea covoarelor:

  • Aspirați covorul în mod regulat, pentru a-l menține curat și sănătos.
  • Dacă covorul este foarte murdar, este posibil să aveți nevoie să îl curățați cu un detergent special.
  • Nu folosiți produse abrazive pentru curățarea covoarelor, deoarece acestea pot deteriora țesătura.
  • Evitați să aspirați covorul cu aspirator prea puternic, deoarece acest lucru poate deteriora țesătura.
  • Dacă covorul este foarte murdar, este recomandat să îl curățați de către o curatatorie-spalatorie de covoare profesională.

Urmând aceste sfaturi, vă veți putea păstra covoarele curate și frumoase pentru mulți ani.